In 2021 schreef de Waarderingskamer een aanbesteding uit om haar infrastructuursystemen over te brengen naar de private cloud. De Waarderingskamer controleert en beoordeelt gemeenten op de uitvoering van de wet Waardering Onroerende Zaken (Wet WOZ). Deze aanbesteding werd aan Infinity IT gegund en de laatste activiteiten daarvoor worden dit jaar nog afgerond. Daarmee wordt er een jaar eerder dan verwacht opgeleverd. Infinity IT ontzorgt de Waarderingskamer volledig met de volledige services van de private cloud, hosting, projecten, managed services, backup en disaster recovery.

Andy Tja is als CIO en CISO verantwoordelijk voor de IT visie en cyberbeveiligingsinitiatieven van de Waarderingskamer. Denk hierbij aan het realiseren van structuren, beleid en processen op basis van de behoefte, het budget en de capaciteit van de organisatie.

“De aanleiding voor de aanbesteding was schaalbaarheid. We hebben er bewust voor gekozen om alles uit te besteden en geen nieuwe hardware aan te schaffen. Door uit te besteden konden we gemakkelijker een extra beveiligingslaag toevoegen. De security die de Private Infinity Cloud Waarderingskamer biedt is mijns inziens beter dan bijvoorbeeld de public cloud van Azure.

“De combinatie van de private cloud en de expertise van Infinity IT draagt bij aan een hoog niveau van veiligheid”

Ik zeg niet dat je die niet kunt beveiligen, maar de combinatie van de private cloud en de expertise van Infinity IT draagt bij aan een hoog niveau van veiligheid.” Aldus Andy over de aanleiding van de samenwerking met Infinity IT. “Waar ik vooral trots op ben is dat het project goed is verlopen, met zo min mogelijk downtime. Je ziet vaak in projecten dat er issues zijn tijdens de implementatie. Er kunnen dan bijvoorbeeld zaken uitvallen waardoor het werk onderbroken wordt en dat levert logischerwijs irritaties op bij de gebruikers. In dit project moest ik de medewerkers van de Waarderingskamer melden dat de migratie naar de Infinity private cloud al is uitgevoerd. Het was niet opgemerkt, want alles draaide gewoon. Dat is echt heel erg fijn en ook wel bijzonder.”

“Als we ook maar iets met IT zaken hebben bij Waarderingkamer dan is Infinity IT voor ons een prettige sparringpartner. Wanneer Infinity IT zaken voor ons oppakt, dan heb ik daar gewoon geen klachten over en als er wel wat is, dan pakken ze het snel op. Ik vind het belangrijk om open te zijn tegen mijn partners en dat er met wederzijds respect gehandeld wordt. Tijdens het project heb ik met meerdere mensen van Infinity IT contact gehad. Allemaal goed, maar één springt daar wel bovenuit. Jeroen Haasnoot heeft uitstekend werk opgeleverd. Ik heb zelf gewerkt als consultant en ik weet wat een goede consultant levert. Jeroen doet dat. Hij is technisch goed onderlegd, past de juiste kennis op de juiste plek toe en hij geeft ook gewoon toe als hij iets niet weet, maar ook dan staat hij voor mij klaar. Onlangs hebben wij ook werkstations met Mac OS en daar wilde ik graag de CATO VPN client op geïnstalleerd hebben (CATO is een SASE platform en biedt de backbone voor een veilig bedrijfsnetwerk. SASE is als term geïntroduceerd door GARTNER en brengt SD-WAN en security edge functies waaronder FWAAS, CASB, DLP, SWG en ZTNA samen in een uniforme cloud native service.) Jeroen zei direct ‘Andy, ik heb weinig ervaren met Mac OS, maar probeer het eens op deze manier.’ Dat werkte overigens nog ook. Daarom bel ik hem ook gewoon graag voor hulp.”

“CATO is niet zo bekend, maar dat is onterecht”

“Ik ken een hoop firewalls maar CATO was voor mij wel nieuw. Infinity IT stelde het voor als onderdeel van onze private cloud oplossing. Ik ben mij daarom gaan inlezen op CATO en ik moet zeggen; het past goed bij onze use case. CATO is niet heel erg bekend, maar dat is eigenlijk onterecht want het is heel goed.”

“Het hele project wordt een jaar eerder opgeleverd dan gepland”

Andy vervolgt: “Inmiddels naderen we het einde van het project en we proberen deze dit jaar nog af te ronden. Dat is een jaar eerder dan verwacht. Dat is echt mooi meegenomen en daar werken we gezamenlijk naartoe. Qua contactfrequentie schroeven we nu dan ook wel terug, maar er zijn nog genoeg plannen om samen met Infinity IT op te pakken als we de activiteiten uit de aanbesteding hebben afgerond. Er is nog genoeg te doen voor de toekomst. Wat dat betreft want ik ben nooit tevreden. Maar de samenwerking met Infinity IT verloopt zo goed dat ik ze zeker blijf betrekken.”