Onderzoek naar iot binnen de zorg

Internet of Things (IoT) is niet een nieuw concept. Het verbinden van slimme apparaten dateert al uit de jaren 80, toen het concept voor het eerst werd besproken. Maar de groei in het gebruik van de meer complexere IoT oplossingen is pas vrij recent.

IoT is toepasbaar op verschillende gebieden; denk bijvoorbeeld aan een slimme deurbel voor thuis, of een digitale wegwijzer voor in de supermarkt. Bij Infinity IT ligt de focus op de zorgsector, omdat dit concept hier veel toegevoegde waarde kan bieden.

Ondanks dat IoT veel voordelen heeft, wordt het op dit moment nog niet vaak toegepast in de zorgsector. Misschien omdat er te weinig over bekend is? Of staan zorginstanties sceptisch tegenover het gebruik?

Onze stagiair Chris (21 jaar) zit in het derde jaar van zijn opleiding Information Security Management aan de Haagse Hogeschool en voert onderzoek uit naar IoT binnen de zorg.

Voor zijn onderzoek is Chris benieuwd naar de bereidheid van zorginstanties om IoT toe te passen bij hun dagelijkse werkzaamheden. Interessant voor Chris is de motivatie van instanties voor het wel/niet (willen) gebruiken van het IoT. Daarnaast onderzoekt hij op verzoek van Infinity IT ook een nieuwe IoT toepassing.

Wilt u als zorginstantie Chris helpen met dit onderzoek? Dat kan heel makkelijk; namelijk door deze vragenlijst in te vullen. Het invullen duurt maar een paar minuten. Bovendien ondersteunt u door het invullen van deze lijst niet alleen Chris, maar ook direct de zorgverleners binnen de Nederland!

Op basis van de ingevulde enquêtes doneren wij namelijk essentiële mondkapjes aan deze helden!

Zelf direct doneren?  https://doneereenmondkapje.nl/

Alvast bedankt!