Infinity it breidt dienstenportfolio fors uit door overname

Business Continuity zit Infinity IT in het DNA. Het bedrijf, opgericht in 2017, heeft een stevige voet aan de grond in de zorg en geniet ook het vertrouwen van overheidsinstellingen en financiële organisaties.

Infinity IT levert uitwijklocaties vanuit een datacenter, maar ook vanuit een vrachtwagen die als datacenter is ingericht. Deze mobiele uitwijklocatie wordt in noodsituaties bij klanten voor de deur geparkeerd, zodat zij hun IT-systemen vanuit daar kunnen draaien. Infinity IT beschikt over alle certificeringen en normeringen die bij dit type dienstverlening horen, waaronder ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510.

Toekomstbestendige uitwijkdienstverlening

De uitwijkdienstverlening beperkt zich niet tot hardware, vertelt Wilbert Kandt, COO en medeoprichter van Infinity IT: “Het is ook consultancy: we gaan met de klant in gesprek. We kijken naar de bedrijfsprocessen en houden rekening met alle facetten van uitwijk. De applicatie moet niet alleen bruikbaar zijn op de uitwijklocatie, ook de veiligheid en het back-upsysteem moeten op orde zijn. Alle scenario’s moeten worden doorgedacht, omdat zo’n uitwijksituatie enorme impact kan hebben. Met een deskundige partner weet je zeker dat je niets vergeet.”

Infinity IT zet de landelijke uitwijkdienstverlening niet alleen voort, het wil de dienst ook verder innoveren. Jordan Peters, CEO en medeoprichter: “We willen beschikbaarheid in hybride IT naar een hoger niveau tillen. Waar traditioneel gezien alles in een datacenter stond, draait nu steeds meer vanuit colocaties of in de cloud. Als één van die locaties eruit ligt brengt dat nieuwe uitdagingen met zich mee. Wij bieden één werkende uitwijkoplossing: vanuit de cloud, op colocatie en on-premises. Daarmee krijg je daadwerkelijk grip op je uitwijkdienstverlening.”