We ontmoeten elkaar aan de vooravond van de livegang van de nieuwe publieke website van de Waarderingskamer. Een spannend moment, want de inhoud moet kloppen op alle fronten. De livegang maakt onderdeel uit van een driejarig project waarbij een nieuw publieksportaal (de site www.waarderingskamer.nl) opgeleverd wordt, een portaal voor de communicatie tussen de Waarderingskamer en gemeenten (Mijn Waarderingskamer) en waarin de backoffice met de toezicht ondersteunende systemen wordt vernieuwd. Al deze systemen zijn aan elkaar verbonden en dat brengt de nodige uitdagingen met zich mee. De livegang van de nieuwe site gebeurt aanzienlijk eerder daar oorspronkelijk gepland. Dit sterkt de Waarderingskamer in de keuze voor een low-code/no-code platform. Dit succes wordt mede mogelijk gemaakt door de private PaaS / No-code as a service oplossing van WEM in samenwerking met Infinity IT. Inmiddels komt Waarderingskamer meer en meer zelf in de lead voor het ontwikkelen en beheren van haar systemen. Reden genoeg om de samenwerking en het project eens nader te bekijken.

Ruud Kathmann werkt sinds 1993 als managementteamlid bij de Waarderingskamer. Funfact over Ruud is dat zijn dochter geboren is op de datum dat de Wet WOZ (Wet Waardering Onroerende Zaken) van kracht werd, te weten 1 januari 1995. De Waarderingskamer controleert en beoordeelt gemeenten op de uitvoering van deze Wet WOZ. Naast een dochter heeft hij samen met zijn vrouw ook een zoon. Ruud is vanaf het begin af aan betrokken bij de Waarderingskamer en noemt zichzelf een beetje gekscherend het ‘geweten’ van de organisatie.