Cyber- en information security is een breed en complex vakgebied. Men waant zich doorgaans veilig tegen dreiging maar dit is niet altijd even terecht. Om hier meer helderheid in te scheppen hebben wij het Security Huis ontwikkeld. Het is een manier om metaforisch te laten zien welke lagen van beveiliging er bestaan en wat de beperkingen van iedere laag zijn. Dit helpt bij het beheren en verbeteren van de processen, en maakt het ook gemakkelijker om verantwoordelijkheden en rollen binnen een organisatie te bepalen. Alle termen worden onder het plaatje nader toegelicht.

Wij identificeren de volgende vormen van beveiliging:

Dit is de buitenste schil van het huis. Ultra DNS is een technologie die wordt gebruikt voor het beheren van domeinnamen en het oplossen van DNS-verzoeken. Het helpt bij het vergemakkelijken van de toegang tot websites en andere internetdiensten.

Dit betreft informatie-uitwisseling met de buitenwereld, oftewel de oprit tot de toegang. Dit is een proces bevei