De Toekomst van Dataopslag is hier

Databases. ERP-data. Analysedata. Clouddata. Officedata. Beeld- en mediadata. Al die typen data stellen verschillende eisen aan de IT-infrastructuur. Bovendien is er een flinke toename aan dataworkloads, zowel in aantal, in diversiteit als in grootte. Om aan die eisen tegemoet te komen, hebben veel organisaties geïnvesteerd in uiteenlopende systemen. Het resultaat: silo’s, die apart van elkaar worden gebruikt en beheerd, met eigen oplossingen voor dataprotectie, replicatie en efficiency.

Deze complexiteit, gecombineerd met de exponentieel groeiende hoeveelheid bedrijfsdata, leidt tot hoge kosten in onderhoud en beheer en vormt bovendien een belemmering voor innovatieve bedrijfsvoering en digitale transformatie. Het datatijdperk en permanent veranderende business-eisen vragen om vereenvoudiging, intelligente automatisering en vooral flexibiliteit van de IT-omgeving. Met dit in het achterhoofd heeft Dell Technologies de Dell EMC PowerStore ontwikkeld.

Dell EMC PowerStore

Dit intelligente en schaalbare midrange hyperconverged opslagsysteem is geschikt voor elk type traditionele en moderne workload, zowel in multi-cloud- als on-premise-omgevingen. PowerStore combineert een data-centrisch ontwerp met intelligente automatisering en een architectuur die zich in inrichting en consumptie volledig aanpast aan gebruikersbehoeften.

Data-centrisch

Het end-to-end NVMe-ontwerp met ondersteuning voor Storage Class Memory (SCM) biedt een extreem hoge performance en kan zowel in storage- als computecapaciteit worden opgeschaald. PowerStore ondersteunt fysieke en virtuele workloads, apps en databases, containers en files en biedt compromisloze efficiency met een gegarandeerde 4:1-datareductie, oplopend tot 20:1, zonder effect op de performance.

Intelligent

De intelligente automatisering vereenvoudigt het beheer door datamigratie en load balancing te automatiseren en performance-problemen op te lossen met behulp van machine-learning. Integratie met VMware en ondersteuning van vooraanstaande DevOps- en management-frameworks stroomlijnt applicatieontwikkeling en storage-workflows. Hoewel het systeem is ontworpen voor 99,9999% beschikbaarheid, wordt het ook intelligent gemonitord, waardoor eventuele problemen sneller worden ontdekt en risico’s nog verder verminderen. Uit onderzoek blijkt dat beheerders zo’n 50% van hun tijd besteden aan al deze processen. PowerStore vermindert die benodigde tijd met maar liefst 99%! En dan hebben we het nog niet eens over de kosten.

Flexibel

Maar bovenal blinkt de Dell EMC PowerStore uit in flexibiliteit. Naast de ondersteuning voor vrijwel elke workload, maakt de container-based softwarearchitectuur van het systeem het implementeren van nieuwe functies eenvoudig en zorgt het voor consistente services tussen platforms, zowel direct als gevirtualiseerd via de on-board VMware ESXi hypervisor. Deze biedt bovendien een unieke, innovatieve feature voor data-intensieve workloads: AppsOn, waarbij de apps direct op de array worden geïmplementeerd voor een ongeëvenaarde performance. Ook integreren met en migreren en repliceren naar cloud-omgevingen is eenvoudig. Zo levert de PowerStore flexibiliteit in het gebruik, zowel voor data-intensieve business- en IoT-toepassingen, als in het datacenter en in de cloud.

Toekomstbestendig

Niet alleen in het gebruik is de PowerStore flexibel, ook als het gaat om het eigenaarschap en toekomstige behoeften. Schaalbaarheid zorgt dat datagroei eenvoudig is op te vangen en de mogelijkheid om controllers te upgraden zonder downtime en zonder datamigraties maakt het systeem toekomstbestendig. Met het AnyTime Upgrades-programma hebben gebruikers verschillende opties om hun systeem aan te passen aan nieuwe behoeften, terwijl flexibele pay-per-use oplossingen het eigenaarschap nog verder vergemakkelijken.