Meet the intern – max meiland

Graag stellen we je voor aan… Max Meiland!

Deze 20-jarige, getalenteerde stagiair heeft een passie voor IoT en verdiept zich tijdens zijn stage in indoor location tracking. Hierbij onderzoekt hij de verschillende IoT platformen en wearables. En natuurlijk mag de AVG hierin niet ontbreken!

Max koos voor een stage bij Infinity IT omdat hij tijdens zijn studie al vaker in aanraking met Infinity IT was gekomen, en hij gefascineerd was door de snelle groei van het bedrijf. “Het leek wel alsof ze bij elk bezoek weer opnieuw verhuisd waren naar een groter kantoor”, aldus Max.

We vroegen Max hoe het werken bij Infinity IT bevalt: ‘Super leuk! Ik krijg binnen Infinity IT de kans om mezelf écht te ontwikkelen, en dat in een super gezellig team (zelfs op afstand). Het team heeft veel respect voor elkaar, en er wordt goed naar jouw ideeën en suggesties geluisterd. Hierdoor leer ik erg veel.”

Als we hem vragen naar zijn beeld van de toekomst: “Over 25 jaar leven we allemaal in een smart home waarin je alles kunt bedienen met de stem – mede doordat AI sterk is verbeterd. Veel dagelijkse taken zijn geautomatiseerd en smart cities zijn gevuld met zelfrijdende auto’s – waar niemand meer van op kijkt.

Wel zal de cybercriminaliteit flink toenemen. En natuurlijk zal de bescherming van onze privacy belangrijker zijn dan ooit. (Gelukkig hebben we tegen die tijd Max die de wereld (in elk geval op IT-security) een stukje veiliger kan maken! ?)

Leeftijd:
20

Opleiding:
HBO-ICT Information security management.

Waarom wilde je stage lopen bij Infinity IT?

Ik had Jordan eerder leren kennen op een security beurs van F-Secure, op 17 sept 2019 in Utrecht. Ik was door Eduard(voormalig F-Secure Partner Manager) voorgesteld aan Jordan. De reden dat Eduard mij had voorgesteld was omdat mijn opleiding ook zit in de Dutch Innovation Factory. Na de beurs hebben we altijd nog contact gehouden.

Het was voor mij mooi om te zien hoe snel de ontwikkelingen bij Infinity IT gingen. De eerste keer dat ik op kantoor langs kwam, zaten ze nog op het kleine kamertje boven.

De reden dat ik graag stage wilde lopen bij Infinity IT was omdat ik Jordan al kende en ook al wist waar Infinity IT ongeveer mee bezig was. Dit sloot aan bij mijn interesses. Ook was ik erg benieuwd hoe Infinity IT in zo een korte periode zo snel kon groeien.

Ontdek het volledige interview

Tijdens de stage ben ik vooral bezig met indoor location tracking. Hierbij ga ik kijken naar de verschillende IoT platformen en wearables. Ook speelt de AVG een belangrijke rol van de opdracht.

Tijdens de stage zou ik graag meer willen leren over IoT en welke oplossingen er al zijn in de praktijk.

De stage bevalt goed. De opdracht is leuk en ik leer heel veel nieuwe dingen bij.

Super leuk! Ik heb een gezellig team om me heen en ik krijg binnen Infinity IT de kans om mezelf te ontwikkelen. De manier waarop er gewerkt wordt binnen Infinity IT is voor mij een plus punt. Iedereen heeft veel respect voor elkaar en er wordt goed naar de ideeën/ plannen van iedereen geluisterd.